Om oss

Borgs Motor AB är ett företag med genuin hantverkstradition. År 1918 startade Borgs Motor egen cykeltillverkning vid Sveavägen i Kumla. Det var grundstenen som varat i över 100 år. I början på 20-talet såg Borgs Motor värdet i att erbjuda service och reparera båtmotorer, bilar och motorcyklar. 2018 firade vi 100år och idag är vi en av Sveriges äldsta marinfirmor.

I början på 50-talet utökade Borgs Motor AB verksamheten med att sälja båtar, båtmotorer och därtill hörande utrustning för marint bruk.

Trygghet är en av grundstenarna vår firma är byggd på, handla båt av oss är tryggt då vi kommer finnas kvar under både upp och nedgångar.

Sedan 2016 drivs och ägs Borgs Motor av Daniel Kedestig. Daniel köpte firman efter att varit anställd i 25 år.

Vi har följt med vår tid och hela tiden utvecklats vi ihop med våra leverantörer.

Fortfarande servar och reparerar vi båtar, båtmotorer med tillhörande utrustning.
Vi för fortfarande de ledande märkena på marknaden av båtar, motorer och marina tillbehör – om än i annan skepnad.

VerkstadVår första verkstad fotograferades i början på 20-talet

Sedan ett antal år tillbaka har vi tilldelats AAA-ranking av Dun & Bradstreet för högsta kreditvärdighet.
Detta är en exklusiv utmärkelse som bara innehas av knappt 2 % av alla Sveriges företag, vi har även högst kreditvärdighet hos UC, därför är det tryggt för dig att handla av oss, vi finns kvar.

2017, 2018 och 2019 har vi även tilldelats trippel VVV ranking av Guldbolag. Ratingen är baserad på företagets senaste bokslut 2016, 2017 och 2018.
Företaget tillhör de ca 5 % bäst presterande aktiebolagen i Sverige. 

Idag finns vi 2 km öster om Kumla i Hällabrottet med service och båtutställning.

Kunskap

Kunskap

Med över 50 års erfarenhet av att sälja båtar vet vi vad vi pratar om. Vår kunskap gör det enklare och säkrare för dig att köpa båt. Låt oss hjälpa!
Kvalitet

Kvalitet

Ända sedan starten har vi sålt de ledande märkena av båtar, motorer och marina tillbehör. Allt det vi säljer använder vi själva till sjöss.
Service

Service

Vi har vår egen verkstad och välutbildad servicepersonal som tar hand om alla typer av reparationer och serviceärenden.
Trygghet

Trygghet

Borgs Motor har sedan flera år tilldelats AAA-ranking av Dun & Bradstreet för högsta kreditvärdighet. Det är en trygghet för dig i ditt köp.